یکشنبه 21 جمادی‌الثانی 1446
۲ دی ۱۴۰۳
22 دسامبر 2024

باب سوره‌ی بقره

(۸۵۸) معنای حروف مقطعه در ابتدای سوره‌ها چیست؟

این حروف الفبا که به زبان عربی هستند، معنایی ندارند. بر این اساس می‌گوییم: این حروف الفبا، معنایی ندارند اما هدف و حکمت بزرگی در آنها نهفته است.

ادامه مطلب …

(۸۵۹) وجود موجوداتی در زمین قبل از بشر

مراد از «خلیفه» یعنی افرادی که جانشین یکدیگر می‌شوند. یعنی مردمانی می‌روند و دیگرانی جایگزینشان می‌شوند. نزدیک‌تر به صواب همان قول اول است.

ادامه مطلب …

(۸۶۰) آیا درخت ممنوعه، گندم بود؟

معلوم نیست درخت ممنوعه در بهشت چه بوده که آدم از خوردن آن نهی شد. معلوم بودنش هم مهم نیست. بلکه اصل داستان دارای اهمیت است.

ادامه مطلب …

(۸۶۱) فروختن آیات الهی به بهای ناچیز

معنایش این است که بعضی افراد که الله عَزَّوَجَلَّ به آنان علم دین عطا نموده، این آیات را به مبلغ ناچیزی می‌فروشند؛ یعنی به خاطر دنیا

ادامه مطلب …

(۸۶۲) چرا صبر بر نماز مقدم شده است؟

الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ صبر را بر نماز مقدم نموده، زیرا گستره‌ی صبر بیشتر است. نماز عبادتی معیّن است، اما صبر، عبادتی وسیع‌تر است.

ادامه مطلب …

(۸۶۳) داستان وعده‌ی الله با موسی

الله عَزَّوَجَلَّ وعده‌ای که به موسی عَلَيْهِ‌السَّلَام داده را یادآور می‌شود. الله عَزَّوَجَلَّ برای سخن با موسی سی شب وعده گذارده بود.

ادامه مطلب …

(۸۶۴) توضیح آیه‌ی ۷۹ سوره بقره

این هشدار و تحذیری برای این امت است که مبادا دست به کاری مانند کار آنان بزنند. معلوم است که هیچ کس نمی‌تواند کاری که آنها کردند را با قرآن انجام دهد

ادامه مطلب …

(۸۶۵) آیا تعویذ نویسی و آویزان کردنش جایز است؟

قول راجح این است که جایز نیست چیزی به شخص بیمار آویزان شود. فرقی نمی‌کند که قرآن در آن نوشته شده یا چیز دیگری نوشته شده باشد.

ادامه مطلب …

(۸۶۶) آیات عذاب در قرآن خاص چه کسانیست؟

آیات عذاب در قرآن خاص کفار نیست. بلکه هر عذابی که به گناهی پاییین‌تر از شرک تعلق گیرد، هم مومن و هم کافر را شامل می‌شود نه فقط کافر تنها.

ادامه مطلب …

(۸۶۷) داستان اصحاب کهف و اصحاب سبت

قصه اصحاب کهف و اصحاب سبت دو قصه‌ی عبرت آموز در قرآن است. یک در مورد قدرت ایمان و دیگری در مورد عواقب وخیم به کار بردن حیله شرعی

ادامه مطلب …

(۸۶۸) داستان هاروت و ماروت در قرآن

بسیاری از داستانهایی که از روایات اسرائیلیات گرفته شده‌اند، عاری از صحت بوده و دروغ هستند. مثل داستان هاروت و ماروت و داستان داود.

ادامه مطلب …

(۸۶۹) تفسیر آیه‌ی نسخ در سوره بقره

الله سبحانه و تعالی بیان فرموده که هر آیه‌ای در قرآن را که نسخ کند، آیه‌ای مثل آن یا بهتر از آن را جایگزین می‌کند. این یکی از صورت‌های نسخ است.

ادامه مطلب …