یکشنبه 21 جمادی‌الثانی 1446
۲ دی ۱۴۰۳
22 دسامبر 2024

باب سوره‌ی مائده

(۹۰۲) حیوان‌هایی که خوردنشان حرام است

مردار به هر چیزی گفته می‌شود که ذبح شرعی نشده؛ یعنی خود به خود بمیرد یا به روشی غیر از روش اسلامی ذبح شود. ملخ و تمام انواع ماهی‌ها از این قاعده مستثنی هستند.

ادامه مطلب …

(۹۰۳) حکم انتقال خون از شخصی به دیگری

انتقال خون از شخصی به شخص دیگر جایز نیست. فقط زمانی جایز است که ضرورت وجود داشته باشد و مریض نیاز به خون داشته باشد. در این صورت خون به او منتقل می‌شود

ادامه مطلب …

(۹۰۴) داستان دو فرزند آدم در قرآن

معنای آیه این است که فرزندان خود آدم عَلَيْهِ‌السَّلَام هر کدام برای الله یک قربانی کردند. الله قربانی یکی از آنها را قبول و قربانی دیگری را قبول نکرد.

ادامه مطلب …

(۹۰۵) تفسیر آیه ۳۲ سوره مائده

اگر کسی سبب جلوگیری از کشته شدن ظالمانه‌ی شخص مظلومی شود، مثل این است که همه‌ی مردم را زنده کرده و اگر کسی را به ناحق بکشد انگار همه را کشته

ادامه مطلب …

(۹۰۶) کفر کسی که به غیر ما انزل الله حکم کند

الله در این آیه بیان می‌کند که هر شخصی به احکام نازل شده از سوی الله حکم‌ نکند؛ کافر است. زیرا از قرآن و سنت روی‌گردانی کرده است.

ادامه مطلب …

(۹۰۷) تکفیر نصاری به خاطر تثلیث

نصاری بودند که چنین گفتند. آنها گفتند که الله سومین اقنوم از میان سه اقنوم است. یعنی الله و مسیح بن مریم و مادرش‌. به همین خاطر تکفیر شدند.

ادامه مطلب …

(۹۰۸) حکم سوال پرسیدن زیادی و فضولی

چه بسا کسی در عهد نبوت در مورد چیزی سؤال کند که حرام نیست، اما به خاطر سؤال او، حرام شود. یا در مورد چیزی سوال کند که واجب نیست، اما به خاطر سوال او، واجب شود.

ادامه مطلب …

(۹۰۹) تفسیر آیه ۱۰۵ سوره مائده

الله به مؤمنان دستور می‌دهد که به خود توجه نمایند و آنچه را الله بر آنها واجب نموده، انجام دهند و اگر آنها چنین کردند، گمراهیِ گمراهان به آنها زیانی نمی‌رساند.

ادامه مطلب …

(۹۱۰) گفتگو بین الله تعالی و عیسی علیه السلام

آنجا که فرمود: {هَذَا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ}، دلالت می‌دهد که این گفتگو بین الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ و عیسی بن مریم در آخرت است.

ادامه مطلب …

(۹۱۱) شبهه مشرقین و مغربین در قرآن

خورشید با اجازه‌ی الله در مسیر مشخصی حرکت می‌کند، برای اینکه به مقصد نهایی‌اش که روز قیامت است، برسد. همچنین حرکت روزانه‌ای دارد که به منزلگاه و مستقرّی برسد

ادامه مطلب …

(۹۱۲) چهارپایان حلال گوشت کدامند؟

الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ بیان می‌کند که حیوانات حلال گوشت، هشت صنف هستند: گوسفند نر و ماده، بز نر و ماده، شتر نر و ماده و گاو نر و ماده.

ادامه مطلب …

(۹۱۳) حرمت پیه و چربی حیوانات بر یهود

این تحریم به سبب سرکشی و عداوت آنها بود و آنها زمانی که سرکشی و دشمنی کردند، برخی از پاکی‌ها بر آنها حرام گشت و این تحریم تا به روز قیامت ادامه دارد

ادامه مطلب …