دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۰۹۶) قرائت آیت الکرسی بعد از نمازهای فرض

(۱۰۹۶) سوال: آیا حدیثی از پیامبرﷺ هست که بگوید: «هر کس آیت الکرسی را پس از هر نماز بخواند، وارد بهشت می‌شود؟ آیا منظور از قرائت آن، این است که فقط آن را بخوانیم یا منظور دیگری دارد؟

جواب:

حدیث تقریبا در معنای چیزی است که سائل ذکر کرد. حدیث چنین است: «هر کس آیت الکرسی را بعد از هر نماز بخواند، چیزی جز مرگ مانع از دخول او به بهشت نیست».[۱] حدیث نیز قرائت آن را به صورت مطلق بیان کرده: «هر کس بخواند». یعنی اگر با زبان بخواند و امید اجر و پاداش داشته باشد، چنین می‌شود. همچنین فرقی نمی‌کند که آن را از حفظ بخواند یا از روی برگه یا مصحف؛ زیرا حدیث به صورت مطلق این را ذکر کرده است.

***


[۱] نسائی در (السنن الکبری)، ج ۶، ص ۳۰، حدیث شماره (۹۹۲۸). طبرانی در (المعجم الکبیر)، ج ۸، ص ۱۱۴، حدیث شماره (۷۵۳۲). از ابوامامه باهلی رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ با این لفظ: «مَنْ قَرَأَ ‌آيَةَ ‌الْكُرْسِيِّ ‌دُبُرَ ‌كُلِّ ‌صَلَاةٍ مَكْتُوبَةٍ لَمْ يَمْنَعْهُ مِنْ دُخُولِ الْجَنَّةِ، إِلَّا الْمَوْتُ».

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: هناك حديث عن الرسول صلى الله عليه وسلم يقول فيه: «مَنْ قرأ آية الكرسي دبر كل صلاة وجبت له الجنة». فهل قراءتها – يعني – أن نتلفظ بها على اللسان فقط، أم ماذا؟ جزاكم الله خيرًا.

فأجاب -رحمه الله تعالى-: الحديث بمعنى ما ذكره السائل: «مَنْ قرأ آية الكرسي دبر كل صلاة لم يمنعه من دخول الجنة إلا الموت». والحديث مطلق: مَنْ قرأ»، فإذا قرأها بلسانه محتسبا ثوابها وأجرها على الله حصل له ذلك، وسواء قرأها عن ظهر قلب أو من ورقة أو من مصحف؛ لأن الحديث مطلق.

مطالب مرتبط:

(۱۱۵۱) توسل به وجه الله برای درخواست

از آنجایی که وجه الله موصوف به جلالت و اکرام است، شایسته نیست با توسل به آن چیزی طلب نمود، مگر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین درخواست یعنی بهشت.

ادامه مطلب …

(۱۱۴۲) فضیلت خواندن نماز صبح و عصر

منظور از «بردین» نماز صبح و عصر است. چون نماز صبح در سردترین قسمت شب، و نماز عصر در سردترین قسمت روز است. فضیلت این دو نماز بیشتر است

ادامه مطلب …

(۱۰۶۳) آیا این حدیث با آیه تعارض دارد؟

حدیثی که در سوال ذکر شده دلالت بر رویت الله در خواب دارد. اما آیه در مورد رویت الله در بیداریست که به هیچ عنوان امکان آن وجود ندارد.

ادامه مطلب …

(۱۲۴۳) حدیث علی در مورد فراموش کردن حفظ قرآن

این حدیث چنان که اهل علم می‌گویند، صحیح نیست. اما آن چیزی که به حفظ قرآن و بقای آن کمک می‌کند، قرائت دائمی قرآن است

ادامه مطلب …

(۱۱۴۰) معنی حدیث: اسلام غریب بود و غریب می‌شود

اسلام اول که آمد، غریب بود. یک یا دو یا سه نفر آن را پذیرفته بودند. اما بعدا انتشار پیدا کرد و به همه‌ی نقاط دنیا رسید و خیلی از مردم به آن گردن نهادند

ادامه مطلب …

(۱۱۳۶) چگونه دنیا زندان مومن و بهشت کافر است؟

دنیا برای مومن زندان است چون در آخرت نعمتهای بهتری در انتظار اوست. برای کافر مثل جهنم است زیرا در آخرت عذاب بزرگی انتظارش را می‌کشد.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه