دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۸۴۲) کدام در رمضان بهتر است؟

(۸۴۲) سوال: کدام یک بهتر است: روخوانی قرآن در رمضان، یا تکرار کردن برخی سوره‌ها برای اینکه آنها را حفظ نماید؟

جواب:

بهتر این است که تمام قرآن را روخوانی نماید. همچنین آن قسمت‌هایی از قرآن را که حفظ کرده نیز تکرار کند تا فراموشش نشود. زیرا همه جای قرآن برای انسان مفید است و با این کار، همه‌ی قرآن را مرور می‌کند و از احکام و اخباری که در آیاتش وجود دارد، سود می‌برد. اما اگر به خواندن سوره‌هایی که حفظ کرده بسنده کند، این خیر را از دست می‌دهد. اگر فقط به قرائت سوره‌هایی که حفظ کرده، اکتفا نماید، فقط از همین سوره‌ها نفع می‌برد. اما اگر این سوره‌ها را در وقتی دیگر بخواند، این سود از او فوت نمی‌شود؛ چون می‌تواند این سوره‌ها را در خانه یا مسجد یا هر جای دیگری بخواند. پس بهتر این است که تمام قرآن را بخواند. سپس به آن مقداری از قرآن که حفظ کرده، عنایت ورزد.

***

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: أيهما أفضل تلاوة القرآن نظرًا في رمضان، أو محاولة تردید سور منه لأجل الحفظ؟

فأجاب -رحمه الله تعالى-: الأولى أن يقرأ القرآن كله نظرا، وأن يحافظ على ما كان حفظه عن ظهر قلب لئلا ينساه، وذلك لأن قراءة القرآن كله مفيدة للإنسان، لأنه يمر به کل کلام الله عز وجل، وينتفع بما في آياته من الأحكام والأخبار، وهذا يفوته إذا اقتصر على سُوَرٍ معينة كان حفظها عن ظهر قلب، وإذا لازم السور المعينة التي كان يحفظها عن ظهر قلب استفاد منها ليرتبط بها، ولكن هذا لا يفوته إذا حرص على هذه السور التي حفظها في وقت آخر، لأن السور المحفوظة يمكن للإنسان أن يقرأها سواء في بيته أو في المسجد أو في أي مكان، فالأولى أن يحافظ على قراءة القرآن كله، ثم يزيد بعناية ما كان يحفظه عن ظهر قلب.

مطالب مرتبط:

(۸۵۲) آیا طرز نشستن خاصی برای تلاوت قرآن هست؟

قرآن را می‌شود در هر حالتی خواند. چه انسان نشسته باشد و چه خوابیده و چه ایستاده. فقط در حالت رکوع و سجود از خواندن قرآن نهی شده است.

ادامه مطلب …

(۸۴۷) قرائت و اذکار بعد از نماز صبح در خانه

ثابت است که رسول‌اللهﷺ «وقتی نماز صبح را می‌خواندند، در محل نماز خود باقی می‌ماندند تا اینکه خورشید به خوبی بالا آید». این روایت در صحیح مسلم آمده است.

ادامه مطلب …

(۸۴۳) خواندن قرآن از رو بهتر است یا از حفظ؟

خارج از نماز بهتر است قرآن را از روی مصحف بخواند. اما در نماز بهتر است آن را از حفظ بخواند تا بتواند نماز را به وجه اکمل به جای آورد.

ادامه مطلب …

(۸۳۸) آداب قرائت آیات عذاب و آیات رحمت

سنت است که در نماز و خصوصا نمازهای نافله و سنت، انسان هنگام قرائت آیات رحمت، آن را از الله بخواهد و هنگام رسیدن به آیات عذاب، از آنها به الله پناه برد.

ادامه مطلب …

(۸۴۵) قرائت قرآن با نظر کردن بدون صدا

قرائت قرآن با چشم و قلب، قرائت به حساب نمی‌آید و در نتیجه شخص از ثواب قرائت محروم می‌گردد. قرائت حتما باید با صوت باشد تا شخص ثواب قرائت نصیبش شود.

ادامه مطلب …

(۸۲۷) در مورد لفظ و معنای حکایات قرآنی

آنچه الله سبحانه و تعالی از امت‌های سابق برای ما در قرآن حکایت می‌کند، حکایت معنا بوده و لفظ آن از جانب الله تعالی می‌باشد. زیرا زبان آن امت‌ها عربی نبوده است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه