دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۲ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۸۳۱) رو کردن به قبله هنگام قرائت قرآن

(۸۳۱) سوال: آیا رو کردن به قبله از شروط قرائت قرآن به شمار می‌رود؟

جواب:

خیر. رو کردن به قبله جزء شروط قرائت قرآن نیست. همچنین لازم نیست انسان برای تلاوت قرآن، با وضو باشد؛ مگر در صورتی که بخواهد قرآن را از روی مصحف بخواند. اگر بخواهد از روی مصحف بخواند، حتما باید وضو داشته باشد.

اگر خواست قرآن را از روی مصحف بخواند، اما وضو نداشت، باید آن را با پارچه یا دستمال یا هر چیز دیگری بگیرد و بخواند. اما شخصی که جُنُب است، نباید تا قبل از اینکه غسل کند، قرآن بخواند.

***

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: هل من شروط قراءة القرآن التوجه إلى القبلة أم لا؟

فأجاب رحمه الله تعالى: ليس من شروط قراءة القرآن التوجه إلى القبلة، وليس من شروط قراءة القرآن أن يكون الإنسان على طهر، إلا إذا كان يقرأ بالمصحف، فإنه لا يمس المصحف إلا وهو طاهر، فإن أراد أن يمس المصحف وهو ليس بطاهر فليجعل بينه وبين المصحف حائلا من منديل أو غيره وليقرأ، لكن الجنب لا يحل له أن يقرأ القرآن حتى يغتسل.

مطالب مرتبط:

(۸۴۱) سجده‌ی تلاوت در قرآن و سجده‌ی بدون وضو

سجده‌هایی که در قرآن وجود دارند، همه محل سجده هستند و شخص هر گاه آنها را تلاوت کرد، باید سجده نماید. فرقی ندارد که قرائتش در نماز باشد یا خارج از نماز.

ادامه مطلب …

(۸۴۷) قرائت و اذکار بعد از نماز صبح در خانه

ثابت است که رسول‌اللهﷺ «وقتی نماز صبح را می‌خواندند، در محل نماز خود باقی می‌ماندند تا اینکه خورشید به خوبی بالا آید». این روایت در صحیح مسلم آمده است.

ادامه مطلب …

(۸۴۸) زن قرآن را بلند بخواند یا در دلش؟

از حُسن قرائت این است که انسان قرآن را با ترتیل خوانده و در معنای آن تدبر نموده و آن را بفهمد. همچنین می‌تواند آن را به صورت سریع بخواند.

ادامه مطلب …

(۸۲۷) در مورد لفظ و معنای حکایات قرآنی

آنچه الله سبحانه و تعالی از امت‌های سابق برای ما در قرآن حکایت می‌کند، حکایت معنا بوده و لفظ آن از جانب الله تعالی می‌باشد. زیرا زبان آن امت‌ها عربی نبوده است.

ادامه مطلب …

(۸۳۸) آداب قرائت آیات عذاب و آیات رحمت

سنت است که در نماز و خصوصا نمازهای نافله و سنت، انسان هنگام قرائت آیات رحمت، آن را از الله بخواهد و هنگام رسیدن به آیات عذاب، از آنها به الله پناه برد.

ادامه مطلب …

(۸۲۸) سبب عدم ترتیب سوره‌ها بر اساس نزول

ترتیب سوره‌های قرآن برخی توقیفی و برخی به اجتهاد صحابه بوده است. با این حال نمی‌توان حکمت آن را به صورت قطعی بیان نمود. ظاهرا بیشتر آن، اجتهاد صحابه بوده است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه