دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۱۵۸) حرکت دادن انگشت اشاره در تشهد

(۱۱۵۸) سوال: آیا درست است که پیامبرﷺ در مورد حرکت دادن انگشت و اشاره کردن با آن در تشهد فرموده‌اند: «این کار بر شیطان از کوبیدن آهن سنگین‌تر است»؟[۱]

جواب:

بله. چنین حدیثی وجود دارد. اما الان برای حکم کردن بر صحت یا ضعف سند آن حضور ذهن ندارم. اما شکی نیست که حرکت دادن انگشت در نماز – در نشستن بین دو سجده و در تشهد اول و دوم – مشروع و از رسول اللهﷺ ثابت است.

***


[۱] مسند احمد: (ج۲، ص۱۹، حدیث شماره ۶۰۰۰).

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: هل ورد أن الرسول صلى الله عليه وسلم قال في تحريك الأصبع في التشهد والإشارة به: «إنه أشد على الشيطان من وقع الحديد»؟

فأجاب – رحمه الله تعالى-: نعم ورد هذا ولكنني لا يحضرني الآن الحكم على سَنَدِه بصحة ولا ضعف، إنها لا شك أن تحريك الأصبع في الصلاة – في الجلوس بين السجدتين، وفي التشهدين الأول والثاني- أنه من الأمور المشروعة التي جاءت عن رسول الله صلى الله عليه وسلم.

مطالب مرتبط:

(۱۰۹۲) حکم صلوات فرستادن بر پیامبر در روز جمعه

درود فرستادن بر پیامبرﷺ، ادای قسمتی از حقی است که ایشان بر امت دارند؛ زیرا حقی که ایشان بر امت دارند، حق بزرگی است و باید ادا شود

ادامه مطلب …

(۱۱۰۳) شرح حدیث بازی با سنگریزه در روز جمعه

یکی از مهم‌ترین مقاصد شریعت در نماز جمعه، خطبه و گوش دادن به آن است. پس اگر شخص به بازی با سنگریزه مشغول شود، از این حکمت محروم می‌شود

ادامه مطلب …

(۱۰۶۶) شرح حدیث لا وصیة لوارث و آیه سوره بقره

حدیث می‌رساند که وصیت برای کسی که سهم در ارث دارد، جایز نیست. اما آیه آن را خاص کرده و می‌گوید کسی که ارث نمی‌برد، وصیت کردن برای او اشکالی ندارد.

ادامه مطلب …

(۱۱۳۳) منظور از لباس زعفرانی و نهی از آن

لباس زعفرانی لباسی است که با زعفران رنگ شده و به همین خاطر مرد از پوشیدن لباسی که تمام قرمز رنگ باشد نهی شده و اگر کاملا سرخ نباشد اشکالی ندارد

ادامه مطلب …

(۱۱۸۱) نماز خواندن در شب عید فطر و قربان

احادیث ضعیفی در فضیلت احیای این دو شب وجود دارد، اما از عمل رسول اللهﷺ چیزی در این مورد وجود ندارد. ایشان این دو شب را به نماز نمی‌ایستادند.

ادامه مطلب …

(۱۱۱۴) نهی از روزه‌ی یوم الشک برای چه؟

علت اینکه از گرفتن روزه‌ی روز شک نهی شده، این است که یک یا دو روز روزه گرفتن قبل از رسیدن رمضان، دارای نوعی تکلف و افراط گرایی است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه