دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۱۳۳) منظور از لباس زعفرانی و نهی از آن

(۱۱۳۳) سوال: در این حدیث، منظور از لباس زعفرانی چیست: «رسول اللهﷺ از پوشیدن لباس زعفرانی برای مرد نهی فرمودند»؟[۱]

جواب: لباس زعفرانی لباسی است که با زعفران رنگ شده است. زعفران گیاهی خوشبو و مشهور می‌باشد که رنگ آن سرخ است. به همین خاطر مرد از این که لباس سرخ خالص و یک دست که هیچ رنگ دیگری در آن نیست، بپوشد نهی شده است. این نهی یا برای کراهت است و یا برای تحریم. اما اگر همراه با رنگ سرخ، رنگ دیگری باشد، مثلا دارای خطوط قرمز و خطوط سفید باشد، یا خطوط قرمز و سیاه در آن باشد، پوشیدنش اشکالی ندارد.

***


[۱]  صحیح بخاری: کتاب اللباس، باب التزعفر للرجال، حدیث شماره (۵۵۰۸). صحیح مسلم: کتاب اللباس و الزینة، باب نهی الرجل عن التزعفر، حدیث شماره (۲۱۰۱). از انس بن مالک رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ با این لفظ: «نَهَى رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنْ ‌يَتَزَعْفَرَ ‌الرَّجُلُ».

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: «نهى رسول الله صلى الله عليه وسلم عن لبس الرجل للتَّوْب الْمُزَعْفَر». فما الثوبُ الْمُزَعْفَرِ؟

فأجاب رحمه الله تعالى: الثوب المُزَعْفَر هو الثوب الذي صبغ بالزعفران، والزعفران هو نبات طيب بل هو من الطيب- معروف، ولونه أحمر، ولهذا يُنهى الرجل عن لبس الثوب الأحمر الخالص الذي ليس فيه لون آخر، إما نهي كراهة، وإما نهي تحريم، وأما إذا كان مع اللون الأحمر لون آخر -كما لو كان مخططا فيه خطوط حمر و خطوط بيض مثلا، أو خطوط حمر و خطوط سود- فإن لا يستحيا منه.

مطالب مرتبط:

(۱۱۶۱) نظر پیرامون دو حدیث موضوع

این دو حدیث باطل و موضوع هستند و کسی حق روایت آن را ندارد مگر برای اینکه به مردم نشان دهد این دو حدیث موضوع هستند. در این صورت اشکالی ندارد

ادامه مطلب …

(۱۰۸۷) فرق میان دو کلمه‌ی «وسیلة» و فضیلة

فرقشان این است که «وسیلة» اسم بالاترین درجه در بهشت است. «فضيلة»: شامل همه‌ی فضيلت‌هایی است که در ثواب و درجات و غیره وجود دارد.

ادامه مطلب …

(۱۱۰۸) حکم کشتن مارمولک و دلیل آن

کشتن مارمولک سنت است و پاداش زیادی دارد. پیامبرﷺ خبر داده که مارمولک «وقتی که ابراهیم عَلَيْهِ‌السَّلَام در آتش افکنده شد، در آن می‌دمید»

ادامه مطلب …

(۱۰۹۲) حکم صلوات فرستادن بر پیامبر در روز جمعه

درود فرستادن بر پیامبرﷺ، ادای قسمتی از حقی است که ایشان بر امت دارند؛ زیرا حقی که ایشان بر امت دارند، حق بزرگی است و باید ادا شود

ادامه مطلب …

(۱۱۳۱) پرهیز از ظلم و شحّ و بخیلی

پیامبرﷺ مردم را از ظلم که تجاوز نسبت به حقوق هر کسی است، بر حذر می‌دارد. این تجاوز می‌تواند در حق الله باشد یا در حق بندگانش.

ادامه مطلب …

(۱۰۸۳) جمع بین این دو حدیث چگونه است؟

حدیث ابوهریره جزء مسائل نادر است. اما نهی از این است که انسان همیشه آن قدر در خوردن زیاده روی کند که از سیری بترکد و جا برای نفس کشیدن نداشته باشد

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه