دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۸۴۰) حکم کلماتی که هنگام قرائت گفته می‌شود

(۸۴۰) سوال: بعضی مردم در مسجد قرآن می‌خوانند و در هر توقفی بین آیات در هنگام تلاوت می‌گویند: الله الله. یا می‌گویند: الله یفتح علیک یا عمنا، یا عباراتی از این دست. حکم آن چیست؟

جواب:

این یکی از بدعت‌های زشت است. زیرا تلاوت قرآن یکی از بزرگ‌ترین عبادت‌هاست. هر حرفی که تلاوت شود، یک نیکی و هر نیکی، ده برابر مضاعف می‌شود. تلاوت قرآن، بازی نیست که تا قاری خوش صدا از قرائت آیه‌ای فارغ شد، مردم الله الله بگویند. یعنی عجب صدایی دارد. این یکی از بدعت‌هایی است که مردم به وجود آورده‌اند.

بله، هر گاه انسان به آیه‌ی وعید رسید، به الله پناه ببرد. آنجا هم که به آیه‌ی رحمت رسید، آن را از الله بطلبد. هر وقت به آیه‌ی تسبیح رسید، تسبیح بگوید. هر گاه به آیه‌ی تعجب رسید، الله اکبر بگوید. اما گفتنِ الله الله، یا گفتن: یا سلام یا سلام، و امثال این جملات، بدعت به شمار می‌آیند.

***

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: بعض الناس يقرؤون القرآن في المسجد، ويقولون بين السكتة والسكتة بين الآيات: الله الله، أو: الله يفتح عليك يا عمنا، أو مثل هذه العبارات، ما حكم ذلك؟

فأجاب – رحمه الله تعالى-: حكم هذا أنه من البدع المنكرة، لأن تلاوة القرآن عبادة من أفضل العبادات الحرف فيها بحسنة، والحسنة بعشر أمثالها، وليست لعبا حتى يقال كلما فرغ من آية وكان صوته جميلا : الله الله، يعني: يتعجب، فهذا من البدع التي أحدثها من أحدثها من الناس.

نعم إذا مر الإنسان بآية وعيد فليتعوذ ، وإذا مر بآية وعد فليسأل، وإذا مر بآية تسبيح فليسبح، وإذا مر بآية تعجيب فليتعجب، ويقول: الله أكبر، وأما الله الله، أو مثلا: يا سلام يا سلام، فهذا من البدع.

مطالب مرتبط:

(۸۴۴) در مسجد قرآن با صدای بلند باشد یا در دل؟

بهتر است در مسجد قرآن را در دل و با صدای آرام خواند. این در صورتی است که مردم در مسجد مشغول نماز و قرائت باشند. اگر کسی نبود می‌تواند بلند بخواند.

ادامه مطلب …

(۸۳۲) قرائت قرآن فقط در رمضان

کسی که نماز می‌خواند اما قرآن را فقط در رمضان می‌خواند، ترک کننده‌ی قرآن به شمار نمی‌رود. چون قرآن را در نماز و اذکارش می‌خواند.

ادامه مطلب …

(۸۳۹) قرائت آیات رحمت و آیات عذاب

برای شخص جایز است که وقتی به آیه‌ی رحمت رسید، آن را از الله بخواهد. همچنین وقتی به آیه‌ی وعید و تهدید رسید، از آن به الله پناه ببرد.

ادامه مطلب …

(۸۲۷) در مورد لفظ و معنای حکایات قرآنی

آنچه الله سبحانه و تعالی از امت‌های سابق برای ما در قرآن حکایت می‌کند، حکایت معنا بوده و لفظ آن از جانب الله تعالی می‌باشد. زیرا زبان آن امت‌ها عربی نبوده است.

ادامه مطلب …

(۸۲۶) خطاب‌های قرآنی برای مردان و زنان

این خطاب‌ها، هم مردان و هم زنان را شامل می‌گردد. اگر خطابی متوجه زنان باشد، متوجه مردان نیز هست. همچنین اگر خطابی متوجه مردان باشد، زنان را نیز شامل می‌شود.

ادامه مطلب …

(۸۲۸) سبب عدم ترتیب سوره‌ها بر اساس نزول

ترتیب سوره‌های قرآن برخی توقیفی و برخی به اجتهاد صحابه بوده است. با این حال نمی‌توان حکمت آن را به صورت قطعی بیان نمود. ظاهرا بیشتر آن، اجتهاد صحابه بوده است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه