دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۰۹۱) حدیث در مورد لباس در آوردن در غیر خانه

(۱۰۹۱) سوال: حدیثی وجود دارد به این معنا: (برای زن جایز نیست که لباس‌هایش را در غیر از خانه‌ی شوهر بیرون بیاورد). شرح این حدیث چیست؟

جواب:

این حدیث: «زنی که لباس‌هایش را در جایی غیر از خانه‌ی شوهرش بیرون بیاورد، پرده‌دری کرده است»؛[۱] در صورتی که صحیح باشد، بدین معناست که زن لباسش را در جایی بیرون بیاورد که ممکن است نامحرمی او را در این حالت ببیند.

***


[۱]  مضمون حدیث چنین است که ابو داود و ابن ماجه از ام المومنین عائشه رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهَا روایت کرده‌اند که رسول اللهﷺ فرمودند: «أَيُّمَا امْرَأَةٍ وَضَعَتْ ثِيَابَهَا فِي غَيْرِ بَيْتِ زَوْجِهَا، فَقَدْ ‌هَتَكَتْ سِتْرَ مَا بَيْنَهَا وَبَيْنَ اللَّهِ». لفظ حدیث از ابن ماجه است. روایت ابو داود: کتاب الحمام. حدیث شماره: (۴۰۱۰). روایت ترمذی: کتاب الأدب، باب دخول الحمام. حدیث شماره: (۲۸۰۳). روایت ابن ماجه: کتاب الأدب، باب دخول الحمام. حدیث شماره: (۳۷۵۰).

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: هناك حديث فيما معناه بأنه «لا يحل للمرأة أن تضع ثيابها في غير بيت زوجها». فما هو شرح هذا الحديث جزاكم الله خيرا؟

فأجاب رحمه الله تعالى: هذا الحديث إن صح «أن من وضعت ثيابها في غير بيت زوجها فقد هتكت الستر»، هذا إن صح فالمراد أن المرأة تضع ثيابها في حال يُخشى أن يطلع عليها من لا يحل له الاطلاع عليها.

مطالب مرتبط:

(۱۰۶۸) آیا علمی که بی استفاده باشد، ثواب دارد؟

اصل در علم این است که اگر سودمند نباشد، مضرّ است. زیرا علم، سلاحی است که یا به نفع تو و یا بر علیه توست. «قرآن، حجتی به نفع تو یا بر علیه توست»

ادامه مطلب …

(۱۰۸۹) حدیث: (إقرأ و رتّل کما کنت ترتل)

ظاهر حدیث که نشان می‌دهد منظور قرائت است؛ چه قرائت از روی قرآن باشد و چه از حفظ. در هر دو صورت مسلمان شامل این حدیث خواهد گشت.

ادامه مطلب …

(۱۰۹۹) تهدیدی که برای کتمان علم آمده است

حدیث در مورد کسی است که در مورد علمی‌از او سوال شود و او آن را بیان نکند. روز قیامت به دهان این شخص افساری از آتش زده می‌شود.

ادامه مطلب …

(۱۱۶۷) دو حدیث در مورد نظافت و نخل

حدیث در مورد نخل درست نیست و نخل عمه‌ی یا عمه‌ی درختان دیگر نیست. نظافت یکی از احکام در دین اسلام است و انسان باید نظافت داشته باشد

ادامه مطلب …

(۱۲۱۰) در مورد حدیث قدر خود را دانستن

برای این حدیث اصلی سراغ ندارم. ولی معنایش صحیح است؛ چون انسان وقتی قدر خود را بداند، برای پروردگارش سر به زیر می‌آورد و او را عبادت می‌کند

ادامه مطلب …

(۱۲۰۴) خوردن هفت خرما هنگام صبح قبل از هر چیز

این حدیث صحیح است. انسان وقتی صبح هنگام، هفت دانه خرما بخورد، در آن روز سمّ و سحر به او ضرری نمی‌رساند. برخی گفته این خرما باید عجوه باشد

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه