دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۸۳۶) قرائت قرآن در حال تکیه یا خوابیده

(۸۳۶) سوال: حکم قرائت قرآن برای شخصی که تکیه زده یا خوابیده، چیست؟

جواب:

اشکالی ندارد. زیرا «رسول‌اللهﷺ در حالی که به عائشه رضی الله عنها که قاعده بود، تکیه کرده و قرآن می‌خواند».[۱] با این توضیح، اگر انسان در حالی که تکیه زده یا خوابیده و قرآن را از روی مصحف یا از حفظ بخواند، اشکالی ندارد.

***


[۱] صحیح بخاری: کتاب الحیض، باب قراءة الرجل فی حجر امرأته و هی حائض، حدیث شماره (۲۹۷). صحیح مسلم، کتاب الحیض، باب جواز غسل الحائض رأس زوجها، حدیث شماره (۳۰۱). از ام المومنین عایشهÈ با این لفظ: «كَانَ يَتَّكِئُ فِي حَجْرِي وَأَنَا حَائِضٌ، ثُمَّ يَقْرَأُ الْقُرْآنَ».

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: ما حكم قراءة القرآن من المصحف والشخص مستلق أو متكى؟

فأجاب رحمه الله تعالى: لا بأس بها، فإن النبي صلى الله عليه وسلم «كان يقرأ القرآن وهو متكئ في حجر عائشة رضي الله عنها وهي حائض»، فإذا قرأ الإنسان القرآن من المصحف، أو عن ظهر قلب، وهو متكئ أو مضطجع فلا حرج عليه في هذا.

مطالب مرتبط:

(۸۵۱) قرائت قرآن توسط زنان با حضور نامحرم

شروع کردن مراسم با قرائت قرآن سنت نیست. پیامبر خیلی اوقات اصحاب را به خاطر مسائل مهمی جمع می‌کردند. اما جایی نیامده که در شروع کار، قرآن بخوانند.

ادامه مطلب …

(۸۲۳) قراءآت قرآن و حکم رعایت نکردن تجوید

قرآن به چندین لهجه نازل شده و از میان آنها، هفت لهجه به صورت متواتر روایت شده‌اند. کسی که به این قرائت‌ها آگاهی دارد بهتر است هر بار به قرائتی بخواند.

ادامه مطلب …

(۸۵۲) آیا طرز نشستن خاصی برای تلاوت قرآن هست؟

قرآن را می‌شود در هر حالتی خواند. چه انسان نشسته باشد و چه خوابیده و چه ایستاده. فقط در حالت رکوع و سجود از خواندن قرآن نهی شده است.

ادامه مطلب …

(۸۳۷) قرائت قرآن در حالت خوابیده

اشکالی ندارد.  چرا که «رسول‌اللهﷺ در حالی که به عائشه رضی الله عنها که قاعده بود، تکیه کرده و قرآن می‌خواند». این حکم عام است.

ادامه مطلب …

(۸۳۹) قرائت آیات رحمت و آیات عذاب

برای شخص جایز است که وقتی به آیه‌ی رحمت رسید، آن را از الله بخواهد. همچنین وقتی به آیه‌ی وعید و تهدید رسید، از آن به الله پناه ببرد.

ادامه مطلب …

(۸۳۳) سخن گفتن قاری با دیگران وقت قرائت

بله، اشکالی ندارد انسان اگر هنگام تلاوت، کسی با او صحبت کرد، جوابش را بدهد. اما برای نفر دوم شایسته این است که انسان را هنگام قرائت قرآن مشغول نکند.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه