دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۴۶۶) جشن مولودی اگر با ادعای محبت رسول الله ﷺ باشد، چه حکمی دارد؟

(۴۶۶) سوال: برخی مردم با ادعای محبت رسول الله ﷺ به برپایی جشن مولودی، مولودی‌خوانی و مدیحه‌سرایی می‌پردازند؛ جشن مولودی اگر با ادعای محبت رسول الله ﷺ باشد، چه حکمی دارد؟

جواب:

چنان که پیشتر در قاعده‌ بیان شد: هر کس رسول الله ﷺ  را دوست دارد، باید از سنت وی پیروی نماید و کسی ‌که رسول الله ﷺ را دوست دارد، نباید چیزی در دین وی بدعت‌گزاری و نوآوری کند که از دین وی نیست؛ من و دیگران در این زمینه نوشته‌ها و سخنرانی‌هایی داریم. از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ می‌خواهم برادرانمان را به راه راست هدایت نماید. سبحان الله! چرا ابوبکر رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ، عمر رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ، عثمان رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ، علی رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ، صحابه رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُم و پیشوایان این جشن را برپا نکردند؟ نمی‌دانستند یا سهل‌انگاری کردند؟! از دو حالت خارج نیست: یا از حقوق رسول الله ﷺ باخبر نبودند که برایش جشن نمی‌گرفتند یا سهل‌انگاری کرده‌اند!

یعنی سه قرن گذشت و کسی این کار را بدعت نمی‌دانست سپس ما بگوییم: مشروع است، الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ و پیامبرش ﷺ این کار را دوست دارند و کسی ‌که آن ‌را انجام دهد، سود می‌برد؟! چنین چیزی ممکن نیست.

همچنین در این جشن‌های مولودی، کارهای منکر و بسیار زشت رخ می‌دهد و در حق  رسول الله ﷺ غلوّ و زیاده روی صورت می‌گیرد؛ از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ می‌خواهیم که توفیق پیروی از سنت را به همگی ما عطا نماید، ايمانی خالی از کفر ارزانی دارد، یقینی بدون تردید نصیب گرداند، اخلاصی تهی از شرک ببخشاید و پیروی بدون بدعت لطف نماید.

***


این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: يزعم أناس أنهم يحبون الرسول فاحتفلوا بالمولد، وأتوا بالمدائح، فما حكم الاحتفال بالمولد؛ حيث يزعمون بأنه حب للرسول؟

فأجاب رحمه الله تعالى: على القاعدة التي ذكرت لك من أحب الرسول فليتبع سنته من أحب الرسول فلا يبتدع في دينه ما ليس منه، ولنا ولغيرنا كتابات في هذا الموضوع وبيانات، والذي نسأل الله تعالى إياه أن يهدي إخواننا للصراط المستقيم. وسبحان الله ! أين أبوبكر؟ أين عمر؟ أين عثمان؟ أين علي؟ أين الصحابة رضي الله عنهم؟ أين الأئمة عن هذا؟ أجهلوه أم فرطوا فيه؟ لا يخلو الأمر من أحد أمرين:

١ – إما أنهم جاهلون بحق الرسول عليه الصلاة والسلام- أن لا يقيموا الاحتفال لمولده.

٢ – أو إنهم مفرطون.

تذهب القرون الثلاثة كلها ولا تعلم بهذه البدعة، ونقول: إنها مشروعة،  إنها محبوبة إلى الله ورسوله إنها نافعة لمن قام بها؟ هذا لا يمكن.

ثم إنه يحدث في هذه الموالد من المنكرات العظيمة والغلو بالرسول – صلى الله عليه وعلى آله وسلم- شيء كثير، فنسأل الله تعالى أن يرزقنا جميعا الاتباع، و نسأل الله تعالى إيمانًا لا كفر معه ويقينا لا شك معه، وإخلاصا لا شرك معه، واتباعا لا ابتداع معه.

مطالب مرتبط:

(۴۴۲) آیا انسان در مقابل انجام بدعت، مجازات می‌‌شود ؟

در هر صورت هر کسی مرتکب بدعت شود گناه‌کار می‌شود و تفاوتی ندارد که وی آن بدعت را از نو ایجاد کرده باشد یا در انجام این بدعت از دیگری پیروی کرده باشد...

ادامه مطلب …

(۴۸۴) توضیح درباره بدعتی در مورد عده‌ی زنان

این کار بی‌تردید بدعت و شبیه رفتار زنان عهد جاهلیت است که زن پس از  گذشت یک سال از مرگ همسرش، مدفوع حیوانی را پرت می‌کرد که البته جایز نیست زن چنین کاری را انجام دهد.

ادامه مطلب …

(۴۶۹) در شب معراج شایسته است مسلمان چه کاری انجام دهد؟

شایسته نیست که کاری انجام دهد؛ زیرا صحابه رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُم که بیش از ما تلاش می‌کردند کارهای خوب را انجام دهند و بیش از ما رسول الله ﷺ را تعظیم و بزرگداشت می‌نمودند در این شب، کاری انجام نمی‌دادند.

ادامه مطلب …

(۴۴۳) زیان‌های بدعت برای امت اسلام

این قاعده را همواره همراه خودت داشته باش: هر کس الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ را با اعتقادی قلبی، سخنی که با زبان گفته می‌شود یا عملی که با بدن انجام می‌شود عبادت کند و آن را شریعت بداند، به او می‌گوییم: دچار بدعت شده‌ای و مبتدع هستی ...

ادامه مطلب …

(۴۴۸) حكم غلوّ و زیاده‌روی در محبت به رسول الله ﷺ

غلوّ در محبت به رسول الله ﷺ بدین معنا که انسان از مرزها تجاوز کند و پا فراتر بگذارد و بگوید: این از محبت به رسول الله ﷺ است! این کار، حرام است...

ادامه مطلب …

(۴۸۵) حكم چنگ زدن به كعبه و کشیدن صورت بر آن

این از بدعت‌های ناشایست است و به حرام بودن نزدیک‌تر است زیرا نقل نشده که پیامبر ﷺ چنین کرده باشد و نهایت چیزی که در این باره وارد شده، گذاشتن سینه، صورت و دست‌ها بین حجر الأسود و درب کعبه است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه