دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۲۷۱) درمان شرعی برای شخص مبتلا به چشم‌ زخم

(۲۷۱) سوال: درمان شرعی برای شخص مبتلا به چشم‌ زخم چیست؟ برخی افراد وسواس دارند به طوری که همواره از چشم ‌زخم می‌ترسند و همیشه از مردم می‌خواهند که الله را یاد کنند؛ آیا این کار آنان درست است؟

جواب:

بسیار واضح و روشن است که در این زمانه، خیال و وسواس بین مردم زیاد شده است؛ حتی اگر به چیزی معمولی مبتلا شوند می‌گویند: این جن است، اثر چشم زخم است یا سحر و جادو شده است. این که امکان دارد جن بر انسان مسلّط شده و وارد بدنش شود، این که انسان دچار چشم زخم گردد و این که انسان، سحر و جادو شود را انکار نمی‌کنیم اما منظور این است که نباید مردم دچار خیال و وسواس شوند؛ حال اگر کسی بنا بر تقدیر و خواست الهی به این امور مبتلا شد به جست و جوی علاج و درمان می‌پردازد (از الله سلامتی و عافیت را برای خود و تمام برادران مسلمانمان خواستارم).

درمان سحر، باطل کردن آن است؛ بدین صورت که پیدا شود و از بین برده شود. درمان چشم زخم این است که از فردی که چشم زده خواسته شود غسل کند و آب غسل که از بدنش می‌ریزد به بیمار داده می‌شود تا از آن بنوشد و روی خود بریزد که این از جمله راه‌های درمان است.

درمان جن ‌زدگی قرائت آیاتی است که جن را دور می‌کند؛ مثل آية الكرسي، سوره‌ی {قل أعوذ برب الفلق}، سوره‌ی {قل أعوذ برب الناس} و برخی آيات سوره‌ی جن همراه با درخواست یاری و کمک از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ، توکل و اعتماد بر او و اعتقاد به این ‌که کلام الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ درمان بیماری دل‌ها است. از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ سلامتی و عافیت از بدی‌های خودمان و آن چه آفریده را برای خود و برادرانمان خواستارم.

***


این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: ما العلاج الشرعي للمصاب بالعين؟ وبعض الناس يكون عنده وسواس ويخشى الإصابة بالعين ويطلب من الناس دائما أن يذكروا الله، فهل عمله هذا صحيح؟

فأجاب رحمه الله تعالى: من الواضح جدا في عهدنا القريب أن الناس كثرت فيهم الأوهام والوساوس، فإذا أصيبوا بشيء عادي قالوا: هذا جن. أو: هذه عين. أو: هذا سحر. ونحن لا ننكر أن الجن قد يُسلط على الإنسي، ويتلبس به ولا ننكر أن الإنسان قد يصاب بالعين، ولا ننكر أن الإنسان يسحر.

ولكننا نريد ألا يكون هذا وهما بين الناس، فإذا قدر أن أحدا أصيب بذلك -نسأل الله لنا ولإخواننا المسلمين العافية – فإنه يبحث عن العلاج. وعلاج السحر أن ينقض بأن يعثر عليه، ثم يتلف.

وعلاج العين أن يطلب من العائن أن يغتسل ويؤخذ الماء الذي يتناثر من غسله، ويعطى المريض شربا ورشًا على بدنه، وهذا من العلاج.

و علاج الجن قراءة الآيات التي يطرد بها الجن؛ مثل آية الكرسي، و﴿ قل أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴾ [الفلق : ١]، و ﴿قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ﴾ [الناس: ١]، ومثل بعض آيات سورة الجن مع الاستعانة بالله عز وجل، والتوكل عليه، والاعتماد عليه، والاعتقاد أن كلامه جل وعلا- شفاء لما في الصدور.

نسأل الله لنا ولإخواننا السلامة من شر أنفسنا ومن شر ما خلق.

مطالب مرتبط:

(۲۳۶) آيا زن و شوهری که از صالحان باشند هرگاه وفات کنند و وارد بهشت شوند در بهشت هم زن و شوهر خواهند بود؟

بله، همین ‌طور است؛ وقتی زن و شوهر از اهل بهشت باشند و از دنیا بروند آن زن همسر آن مرد باقی می‌ماند....

ادامه مطلب …

(۲۵۹) قول صحیح در مسئله‌ی اختیار انسان

قول صحیح در این مسئله آن است ‌که انسان دارای اختیار است و چنان که اراده کند اختیار دارد...

ادامه مطلب …

(۲۴۲) شبهه‌ای درباره‌ی زندگی زنان مسلمان در قیامت

اگر زنی شوهر نداشت یا شوهر داشت اما شوهرش همراه اهل بهشت وارد بهشت نشد اگر قصد ازدواج در بهشت را داشته باشد، بر اساس عموم این آیات، ناگزیر این تمنایش برآورده می‌‌شود اما اکنون نص خاصی در مورد این مسئله به یاد ندارم، و الله اعلم.

ادامه مطلب …

(۱۹۹) لطفا درباره‌ی زندگانی برزخ توضیح دهید

زندگانی برزخی همان حیاتی است که بین مرگ انسان و برپایی قیامت خواهد بود. گاهی انسان با قرار داده شدن در قبر در زمین دفن می‌شود، گاهی به دریا می‌افتد که ماهی‌ها وی را می‌خورند و گاهی نیز در خشکی، پرندگان و حیوانات وحشی وی را می‌خورند؛ اما همه‌ی این افراد، زندگانی برزخ را تجربه می‌کنند....

ادامه مطلب …

(۲۶۵) آیا رزق و ازدواج، در لوح محفوظ نوشته شده است؟

از زمانی که الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ قلم را آفرید تا روز قیامت، هر چیزی که رخ می‌دهد در لوح محفوظ نوشته شده است...

ادامه مطلب …

(۱۸۰) علامات کوچک قیامت

ظاهرا منظور، نشانه‌های قیامت است که بعضی از آن‌ها اتفاق افتاده و بعضی در آینده اتفاق می‌افتد. از جمله نشانه‌های قیامت که به وقوع پیوسته‌، بعثت رسول الله ﷺ به عنوان آخرین پیامبر است...

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه