دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۲۳۷) عاقبت زنان در بهشت چگونه است؟

(۲۳۸) سوال: دانستیم که عاقبت مردان در بهشت، چنین است که همسرانی از حور عین دارند؛ اما عاقبت زنان چگونه است؟ آیا زنان نیز همسرانی دارند؟

جواب:

الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ در مورد نعیم اهل بهشت می‌‌فرماید: {وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِي أَنفُسُكُمْ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَدَّعُونَ نُزُلًا مِّنْ غَفُورٍ رَّحِيمٍ} [فصلت: ۳۱-۳۲]: «در آن هر چه دلتان بخواهد، برایتان فراهم است و هر چه درخواست کنید، برایتان مهیا است. این پذیرایی از سوی آمرزنده‌ی مهربان است» همچنین می‌فرماید: {وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَأَنتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ} [زخرف: ۷۱]: «در آن، آن چه دل‌ها تمنا می‌کند و چشم‌ها از آن لذّت می‌برد وجود دارد و شما در آن همیشه خواهید بود» چنان که معلوم است ازدواج از جمله‌‌ بالاترین چیزهایی است که نفس انسان تمنای آن را دارد. بنابراین، این امر برای اهل بهشت اعم از زنان و مردان اتفاق می‌افتد. الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ زن را در بهشت به ازدواجِ کسی که در این دنیا شوهرش بوده در می‌‌آورد همان طور که الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ می‌فرماید: {رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدتَّهُمْ وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ} [غافر: ۸]: «پروردگارا! آن‌ها را به باغ‌های جاویدان که به آن‌ها وعده داده‌ای وارد کن و نیز هر کس صالح باشد؛ اعم از پدرانشان و همسرانشان و فرزندانشان. همانا تویی که پیروزمند حکیمی» اگر در این دنیا دو شوهر داشته است در روز قیامت هر کدام را که خواست، انتخاب می‌‌کند اما اگر در این دنیا ازدواج نکرد، الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ او را به ازدواج کسی که چشمش را روشن کند در می‌‌آورد. بنابراین نعمت‌‌های بهشت، خاص مردان نیست؛ بلکه برای مردان و زنان است که از جمله‌ی آن نعمت‌‌ها، ازدواج است.

چه بسا کسی بگوید: الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ حور عین را ذکر کرده که همسران هستند اما برای زنان شوهرانی ذکر نکرده است؟ پاسخ این است: همسران برای مردان ذکر شده ‌اند؛ چون شوهر از زن طلب می‌‌کند و نسبت به او رغبت دارد. بدین خاطر است که در بهشت همسرانی برای مردان ذکر شده و در مورد زنان سکوت شده است. این بدین معنا نیست که زنان، همسر ندارند؛ بلکه شوهرانی از فرزندان آدم دارند.

***

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: لقد عرفنا مصير الرجال في الجنة أن لهم زوجات من الحور العين، ويقصد الرجال من المسلمين، ولكن ما مصير النساء في الجنة؟ ألهن أزواج أم لا؟ 

فأجاب – رحمه الله تعالى-: يقول الله -تبارك وتعالى- في نعيم الجنة: ﴿ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِيَ أَنفُسُكُمْ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَدَّعُونَ نُزُلًا مِّنْ عَفُورٍ رَّحِيم ﴾ [فصلت: ۳۱-۳۲] و يقول تعالى: ﴿ وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُبُ وَأَنتُمْ فِيهَا خَلِدُونَ ﴾ [الزخرف: ٧١]، ومن المعلوم أن الزواج من أبلغ ما تشتهيه النفوس، فهو حاصل في الجنة لأهل الجنة ذكورًا كانوا أم إناثًا، فالمرأة يزوجها الله تبارك وتعالى في الجنة، يزوجها بزوجها الذي كان زوجا لها في الدنيا، كما قال الله تعالى: ﴿ رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدتَهُمْ وَمَن صَلَحَ مِنْ ءَابَابِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّتِهِمْ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴾ [غافر: ۸]، وإذا كانت لها زوجان في الدنيا فإنها تخير بينهما يوم القيامة في الجنة، وإذا لم تتزوج في الدنيا فإن الله تعالى يُزَوِّجُهَا مَا تَقَرُّ به عينها في الجنة، فالنعيم في الجنة ليس قاصرًا على الذكور وإنما هو للذكور وللإناث ومن جملة النعيم الزواج.

ولكن قد يقول قائل: إن الله تعالى ذكر الحور العين وهن زوجات ولم يذكر للنساء أزواجا ؟ فنقول: إنما ذكر الزوجات للأزواج، لأن الزوج هو الطالب وهو الراغب في المرأة، فلذلك ذكرت الأزواج للرجال في الجنة، وسكت عن الأزواج للنساء، ولكن ليس معنى ذلك أنه ليس لهن أزواج، بل لهن أزاج من بني آدم.

مطالب مرتبط:

(۱۸۰) علامات کوچک قیامت

ظاهرا منظور، نشانه‌های قیامت است که بعضی از آن‌ها اتفاق افتاده و بعضی در آینده اتفاق می‌افتد. از جمله نشانه‌های قیامت که به وقوع پیوسته‌، بعثت رسول الله ﷺ به عنوان آخرین پیامبر است...

ادامه مطلب …

(۲۶۱) آیا انسان به‌ خاطر اشتباهات و گناهانش بازخواست و مجازات می‌شود در حالی که برایش مقدر شده؟

بله، انسان به خاطر گناهانش مجازات می‌شود مگر این که گناهی غیر از شرک باشد که تحت مشيت و خواست الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ قرار دارد....

ادامه مطلب …

(۲۳۹) زنان دنیوی و حور عین

چنان برایم ظاهر است که زنان دنیا حتی در صفات ظاهری نیز از حور عین بهتر هستند، و الله اعلم....

ادامه مطلب …

(۲۰۹) آیا صحیح است که روز قیامت برای مؤمن آسان می‌شود؟

شکی نیست که از سختی آن روز برای مؤمن کاسته می‌شود تا این که بسیار آسان می‌گردد؛ آسانی آن روز به اندازه‌ی ایمان بنده خواهد بود زیرا پاداش از جنس عمل است.....

ادامه مطلب …

(۱۹۳) حکم دفن شخص بی‌نماز همراه شخص مسلمان

حلال و جایز نیست شخص بی‌نماز را همراه شخص مسلمان دفن کنند و حتی جایز نیست به تنهایی در قبرستان مسلمانان دفن شود بلکه واجب است جسد شخص بی‌نماز در مکانی غیر از قبرستان مسلمانان دفن شود زیرا کسی که از دنیا برود و نماز نمی‌خوانده است از مسلمانان نیست.....

ادامه مطلب …

(۲۴۲) شبهه‌ای درباره‌ی زندگی زنان مسلمان در قیامت

اگر زنی شوهر نداشت یا شوهر داشت اما شوهرش همراه اهل بهشت وارد بهشت نشد اگر قصد ازدواج در بهشت را داشته باشد، بر اساس عموم این آیات، ناگزیر این تمنایش برآورده می‌‌شود اما اکنون نص خاصی در مورد این مسئله به یاد ندارم، و الله اعلم.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه