دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۲ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

۵ – آیا خریدن انجیل جایز است؟

۵ – از شیخ پرسیده شد: آیا برای مسلمان، جایز است برای آگاهی از کلام الله به بنده و فرستاده‌اش عیسی عَلَيْهِ‌الصَّلَاةُوَالسَّلَام، انجیل بخرد؟

جواب دادند: به دو علت جایز نیست کتاب‌های آسمانی قبل از قرآن مثل تورات و انجیل و غیره را خریداری نمود:

سبب اول: هر چیز سودمندی که در آنها وجود داشته است، الله سبحانه و تعالی آن را قرآن کریم ذکر کرده است.

سبب دوم: آنچه در قرآن کریم وجود دارد، انسان را از همه‌ی این کتاب‌ها بی نیاز می‌گرداند. به این دلیل که الله عز و جل می‌فرماید: ( نَزَّلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ[۱] )، یعنی: ( بر تو کتابی را به حق نازل کرد که تصدیق کننده‌ی آن چیزی است که پیش از آن است )، و می‌فرماید: ( وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتَابِ وَمُهَيْمِنًا عَلَيْهِ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ[۲] )، یعنی: ( و کتاب را به حق بر تو نازل کردیم، در حالی که تصدیق کننده‌ی کتاب‌های پیش از خود، و نگاهبان و شاهد بر آنهاست، پس به آنچه الله نازل کرده است در میان آنها حکم کن ). پس یقینا هر خیری که در کتاب‌های آسمانی پیش از قرآن وجود داشته، در قرآن موجود است.

اما این سخن شخص سائل که می‌خواهد کلام الله به بنده و رسولش عیس را بداند؛ بدون شک هر آنچه از این سخنان که سودمند است، الله آن را در قرآن برای ما بیان کرده و نیازی به جستجو در غیر قرآن نیست. از لحاظ دیگر، انجیلی که الان وجود دارد، تحریف شده و دلیل آن نیز این است که الان چهار انجیل وجود دارد که هر کدام با دیگر فرق دارد و انجیل واحدی نیستند. به همین خاطر نمی‌شود به آن اعتماد نمود. اما طالب علمی که آن قدر تمکین علمی دارد که می‌تواند با آن، حق و باطل را از هم باز شناسد، مانعی برای خواندن این کتب ندارد؛ برای اینکه بتواند هر باطلی را که در این کتاب‌ها وجود دارد، رد کرده و حجت را بر کسانی که به این کتاب‌ها باور دارند، اقامه کند.


[۱] – سوره آل عمران، آیه «۳».

[۲] – سوره مائده، آیه «۴۸».

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

( 5 ) سئل الشيخ : هل يجوز للمسلم أن يقتني الإنجيل ليعرف كلام الله لعبده ورسوله عيسى عليه الصلاة والسلام ؟

فأجاب فضيلته بقوله : لا يجوز اقتناء شيء من الكتب السابقة على القرآن من إنجيل أو توراة أو غيرهما لسببين:

السبب الأول : أن كل ما كان نافعاً فيها فقد بينه الله سبحانه وتعالى في القرآن الكريم .
السبب الثاني : أن في القرآن ما يغني عن كل هذه الكتب لقوله تعالى : ( نزل عليك الكتاب بالحق مصدقا ً لما بين يديه‌) (سورة آل عمران، الآية ” 3 “) . وقوله تعالى : ( وأنزلنا عليك الكتاب بالحق مصدقاً لما بين يديه من الكتاب ومهيمناً عليه فاحكم بينهم بما أنزل الله‌) (سورة المائدة، الآية ” 48 “). فإن ما في الكتب السابقة من خير موجود في القرآن .
أما قول السائل : إنه يريد أن يعرف كلام الله لعبده ورسوله عيسى، فإن النافع منه لنا قد قصه الله في القرآن فلا حاجة للبحث في غيره، وأيضاً فالإنجيل الموجود الآن محرف، والدليل على ذلك أنها أربعة أناجيل يخالف بعضها بعضاً وليست إنجيلاً واحداً، إذن فلا يعتمد عليه .
أما طالب العلم الذي لديه علم يتمكن به من معرفة الحق من الباطل فلا مانع من معرفته لها لرد ما فيها من الباطل وإقامة الحجة على معتنقيها .

مطالب مرتبط:

۲ – آیا ایمان همان توحید است؟

توحید: «یکتا دانستن الله عز و جل به هر چیزی است که مختص او بوده و برایش واجب است». و ایمان: «تصدیقی است که متضمن قبول و اذعان باشد». بین این دو، عموم و خصوص وجود دارد. هر موحدی، مومن است، و هر مومنی، به معنای عام آن، موحد است. اما گاها توحید خاص­تر از ایمان و ایمان خاص­تر از توحید است.

ادامه مطلب …

۳ – شرک مشرکین زمان رسول الله ﷺ

شرکی که مشرکین در زمان رسول الله ﷺ به آن دچار بودند شرک در ربوبیت نبود. زیرا قرآن کریم دال بر این است که آنها فقط در عبادت، شرک می‌ورزیدند. آنها غیر الله را همراه با الله عبادت می­کردند، و این شرکی است که انسان را از دین خارج می‌کند.

ادامه مطلب …

۶ – اصول اهل سنت و جماعت در عقیده و دیگر امور دین

اهل سنت و جماعت از چه اصولی پیروی می‌کنند؟ عقیده‌ی اهل سنت و جماعت چیست و دین خود را از چه منابعی دریافت می‌کنند؟

ادامه مطلب …

۱ – تعریف توحید و انواع آن

توحید از نظر لغوی یعنی چیزی را واحد قرار دادن و این منظور با نفی و اثبات تحقق می‌­یابد: نفی حکم از هر چیزی که غیر از موحَّد است، و اثبات آن برای او... تعریف انواع توحید (توحید ربوبیت، توحید الوهیت، توحید اسماء و صفات)

ادامه مطلب …

۴ – گرفتن عقیده از احادیث آحاد

حکم احادیث آحاد در باب عقیده و پاسخ به کسی که معتقد است عقیده، با حدیث آحاد ثابت نمی‌شود و می‌گوید عقیده نیز بر ظنّ بنا نمی‌شود و حدیث آحاد ظنّی است و یقین را نمی‌رساند.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه