یکشنبه 21 جمادی‌الثانی 1446
۲ دی ۱۴۰۳
22 دسامبر 2024

باب توحید

(۱) اهل توحید چه کسانی هستند؟

اهل توحید کسانی هستند که الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ را به یکتایی عبادت می‌کنند؛ یعنی خالصانه برای الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ عبادت نموده و در آن از رسول الله ﷺ پیروی می‌کنند.

ادامه مطلب …

(۲) انواع و شروط کلمه‌ی توحید

کلمه‌ی توحید همان لا اله الا الله است؛ یعنی هیچ معبود بر حقی مگر الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ وجود ندارد که این کلمه دو چیز مهم را در بر می‌گیرد: اول: نفی الوهیتِ به حق از غیر الله دوم: اثبات الوهیتِ به حق برای الله

ادامه مطلب …

(۳) اقسام توحید

اهل علم رَحِمَهُمُ‌الله بر اساس استقراء ذکر نموده‌اند که اقسام توحید سه‌گانه است: اول: توحید ربوبیت دوم: توحید الوهیت سوم: توحید اسماء و صفات این سه نوع در یک آیه از قرآن جمع شده اند

ادامه مطلب …

(۴) ایمان و توحید

ایمان و توحید دو چیز متغایر و متفق هستند؛ توحید همان یگانه قرار دادن الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ در تمام مواردی است که مستحق آن است فقط برای او است؛ از جمله: ربوبیت، الوهیت و اسماء و صفات.

ادامه مطلب …

(۵) تحقق توحید

توحید با خالص قرار دادن شهادتِ (لا إله إلا الله) تحقّق می‌یابد که بدین معنا است: هیچ معبود به حقی غیر از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ وجود ندارد.

ادامه مطلب …

(۶) کیفیت تحقق توحید

مسلمان توحید را با اخلاص برای الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ و قرار دادن عبادتش برای او محقق می‌سازد به ‌طوری که عبادتش را از هر گونه ریا و تظاهری خالی کرده و فقط الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ را با خالص‌گرداندن دین برایش عبادت می‌کند.

ادامه مطلب …