دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۱۰۵) جوانی که در عبادت الله رشد کند

(۱۱۰۵) سوال: من بیست و چهار سال سن دارم. در حدیثی که از پیامبرﷺ آمده، هفت گروه وجود دارند که روز قیامت زیر سایه‌ی الله تَعَالَىٰ قرار می‌گیرند؛ روزی که هیچ سایه‌ای جز سایه‌ی الله وجود ندارد. یکی از این هفت گروه، «جوانی است که در عبادت الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ رشد کرده است».[۱] سوالم این است که از چند سالگی تا چند سالگی، جوانی به حساب می‌آید؟

جواب:

به این سوال کننده بشارت می‌دهم که در سن جوانی است. پس اگر تا این سن در عبادت الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ بوده و تا مرگ به این کار ادامه دهد، امید است که در زمره‌ی کسانی قرار گیرد که در روز قیامت وقتی که هیچ سایه‌ای جز سایه‌ی الله نیست، در زیر سایه‌ی الله قرار گیرد. از الله خواهانم که من و او و هر کسی که سخن مرا می‌شنود، در زمره‌ی کسانی قرار دهد که در روز قیامت آنها را زیر سایه‌ی الله، قرار می‌دهد؛ روزی که هیچ سایه‌ای جز سایه‌ی او نیست.

***


[۱]  صحیح بخاری: کتاب الجماعة و الإمامة، باب من جلس فی المسجد ینتظر الصلاة و فضل المساجد، حدیث شماره (۶۲۹). صحیح مسلم: کتاب الزکاة، باب فضل إخفاء الصدقة، حدیث شماره (۱۰۳۱). از ابوهریره رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ با این لفظ: «‌سَبْعَةٌ ‌يُظِلُّهُمُ اللَّهُ تَعَالَى فِي ظِلِّهِ يَوْمَ لَا ظِلَّ إِلَّا ظِلُّهُ: إِمَامٌ عَدْلٌ، وَشَابٌّ نَشَأَ فِي عِبَادَةِ اللَّهِ، وَرَجُلٌ قَلْبُهُ مُعَلَّقٌ فِي الْمَسَاجِدِ، وَرَجُلَانِ تَحَابَّا فِي اللَّهِ، اجْتَمَعَا عَلَيْهِ وَتَفَرَّقَا عَلَيْهِ، وَرَجُلٌ دَعَتْهُ امْرَأَةٌ ذَاتُ مَنْصِبٍ وَجَمَالٍ، فَقَالَ: إِنِّي أَخَافُ اللَّهَ، وَرَجُلٌ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ، فَأَخْفَاهَا حَتَّى لَا تَعْلَمَ شِمَالُهُ مَا تُنْفِقُ يَمِينُهُ، وَرَجُلٌ ذَكَرَ الله خاليا ففاضت عيناه».

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: أبلغ من العمر الرابعة والعشرين، وذُكر في الحديث السبعة الذين يظلهم الله في ظله يوم لا ظل إلا ظله، ذكر منهم: «الشاب الذي نشأ في عبادة الله». فمتى يبدأ سن الشباب ومتى ينتهي؟

فأجاب رحمه الله تعالى: أُبَشِّر هذا السائل أنه في سن الشباب، فإذا كان قد نشأ من بلوغه في طاعة الله إلى هذه السن، واستمر على ذلك إلى الممات فإنه يُرجَى أن يكون من الذين يظلهم الله في ظله يوم لا ظل إلا ظله. أسال الله أن يجعلني وإياه ومن سمع من الذين يظلهم الله في ظله يوم لا ظل إلا ظله.

مطالب مرتبط:

(۱۱۵۶) نظر شیخ در مورد برخی اصطلاحات

(۱۱۵۶) سوال: این سخنان را گاهی از مردم می‌شنوم: «طلبکاری، مثل گمشده است؛ مگر اینکه الله آن را برگرداند»، یا «به خیاط و خطاط بیشتر بدهید؛ زیرا آنها از پاره‌ی چشمشان رزق خود را به دست می‌آورند»، یا «در آخر غذا خوردن، آب ننوشید».[۱] آیا آینها احادیث نبوی هستند؟ اگر بله، در کجا آمده‌اند؟ جواب: […]

ادامه مطلب …

(۱۱۰۰) داستان جذامی و کور و کچل در حدیث

داستان این سه نفر در حدیث آمده که الله تعالی آنها را آزمود تا ببیند کدام شکرگزار و کدام ناشکر هستند. در آخر نعمتش را از دوتا گرفت و برای یکی باقی نهاد

ادامه مطلب …

(۱۱۱۴) نهی از روزه‌ی یوم الشک برای چه؟

علت اینکه از گرفتن روزه‌ی روز شک نهی شده، این است که یک یا دو روز روزه گرفتن قبل از رسیدن رمضان، دارای نوعی تکلف و افراط گرایی است.

ادامه مطلب …

(۱۲۰۷) سفر کردن به سوی سه مسجد درست است

این حدیث صحیح است و بخاری و مسلم و دیگر ائمه‌ی حدیث آن را روایت کرده‌اند. فقط میتوان برای رفتن به مسجد الحرام و مسجد النبی و مسجد الأقصی بار سفر بست

ادامه مطلب …

(۱۱۳۷) شرح حدیث و بیان درجه‌ی صحت آن

معنای جمله این است که او را به زور به حق باز می‌گردانید. در مورد صحت حدیث نیز برخی محدثین آن را مرسل و برخی دیگر آن را منقطع می‌دانند

ادامه مطلب …

(۱۰۹۹) تهدیدی که برای کتمان علم آمده است

حدیث در مورد کسی است که در مورد علمی‌از او سوال شود و او آن را بیان نکند. روز قیامت به دهان این شخص افساری از آتش زده می‌شود.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه