دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۸۳۶) حکم دختر بالغی که ۱۸ سال دارد و نماز نخوانده است

(۱۸۳۶) سوال: حکم دختر بالغی که ۱۸ سال دارد و نماز نخوانده است چیست؟

جواب:

دختری که ۱۸ سال دارد و نماز را ترک کرده است و اگر به صورت عمدی و بدون عذر شرعی نمازش را ترک کرده است طبق چیزی که راجح دانستیم قضا برای او نفعی ندارد اگر هزار بار هم نماز بخواند و بر او واجب است که توبه‌ی نصوح و درست و صادقانه بکند و زیاد اعمال صالح انجام دهد تا این که اللهÀ از آن بد بزرگی که مرتکب شده است را پاک کند.

و اما رأی جمهور علما این است که واجب است تمام نماز هایی که بعد از بلوغ بر او واجب گشته است را باید قضا کند و بر او واجب است که قضا کند و فرقی ندارد که عمدا آن را ترک کرده باشد یا با عذر ترک کرده باشد.

ولی صحیح در نزد ما این است که اگر عمدا و بدون عذر شرعی نماز را ترک کرده است قضا ندارد زیرا که قضای آن به او نفعی نمی‌رساند همانطور که در بین اهل علم بلوغ معروف است که به نسبت زن با یکی از این چهار امور حاصل می‌شود: انزال منی، رشد موی اطراف آلت تناسلی، اتمام سن ۱۵ سالگی طبق قول راجح و حیض.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: ما حكم الابنة البالغة من العمر ثماني عشرة سنة ولم تصل؟

فأجاب رحمه الله تعالى: الابنة التي تركت الصلاة ولها ثماني عشرة سنة: إذا كانت تركتها متعمدة بدون عذر شرعي فإنه على ما رجحناه لا ينفعها القضاء ولو صلت آلاف المرات، وعليها أن تتوب إلى الله توبة صالحة نصوحًا صادقة، وتكثر من الأعمال الصالحة حتى يمحو الله عنها ما عملت من هذه السيئة الكبيرة.

وأما على رأي جمهور العلماء فإنه يجب عليها أن تقضي كل وقت كان بعد بلوغها فالأوقات التي تركتها بعد بلوغها، يجب عليها قضاؤها، سواء تركتها عمدا أو لعذر شرعي.

ولكن الصحيح الذي اخترناه هو أنه إذا كانت تركتها عمدا بدون عذر شرعي فإنها لا تقضي، لأنه لا ينفعها القضاء، والبلوغ كما هو معروف عند أهل العلم يحصل بواحد من أمور أربعة بالنسبة للمرأة، وهي: إنزال المني، وإنبات شعر العانة، وتمام خمس عشرة سنة على القول الراجح، والرابع الحيض.

مطالب مرتبط:

(۱۸۳۷) حکم شخصی که بعضی از نمازهایش را نمی‌خواند

با آنها باقی بمان و آنها را نصیحت کن و گاهی آنها را تحذیر بده و گاهی هم آنها ترغیب کن و از الله بخواه که هدایتشان کند....

ادامه مطلب …

(۱۷۷۴) راهنمایی شما برای جوانانی که نماز نمی‌خوانند مگر وقتی که جماعتی را ببینند چیست؟

او اشتباه می‌کند و چگونه از مردم حیا می‌کند ولی از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ حیا نمی‌کند؟ و چگونه از مردم می‌ترسد ولی از الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ نمی‌ترسد؟

ادامه مطلب …

(۱۷۵۰) حکم زندگی کردن با اشخاص بی نماز

شکی در این وجود ندارد کسی که نماز نمی‌خواند مرتد و کفار است و بر ولی الأمر واجب است که او را به اسلام و نماز دعوت دهد....

ادامه مطلب …

(۱۸۲۰) همسرم تارک نماز است، حکم شریعت در مورد ارتباط با این مرد چیست؟

حکم شرع در نظر ما در مورد این شوهری که تارک نماز است و سوال کننده می‌داند که او کافر است پس ادامه دادن زندگی با او جایز نیست...

ادامه مطلب …

(۱۸۱۶) حکم شخصی که به علت بیماری بعضی از نمازهایش فوت شده

قول راجح نزد من این است که او کافر نمی‌باشد و کافر کسی است که نماز را مطلقا ترک کند....

ادامه مطلب …

(۱۸۰۹) برای نماز و روزه‌ای که ترک کرده‌ام چکار باید بکنم؟

لازم است که به سوی الله توبه‌ی نصوح کند و بر طاعات مداومت کند و خود را با انجام صالح زیاد و استغفار و توبه فراوان به الله نزدیک کند...

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه