دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۴۶۵) بدعت مولودی چه زمانی پدید آمد؟

(۴۶۵) سوال: بدعت مولودی و برپا کردن جشن تولد رسول الله ﷺ چه زمانی پدید آمد؟

جواب:

سه قرن زرین گذشت و کسی این بدعت را انجام نداد، سپس در قرن چهارم پدید آمد و در قرن هفتم رواج یافت. الحمدلله تألیفاتی به تحریر در آمده که بیان‌گر چگونگی آغاز این بدعت و جایگاه آن در شریعت است و این که هرگز هیچ پایه و اساسی در شریعت الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ ندارد.

***


این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: متى ظهرت بدعة المولد؟

فأجاب رحمه الله تعالى: مضت الثلاثة القرون المفضلة ولم يقمها أحد، وفي القرن الرابع وجدت وفي القرن السابع كثرت وانتشرت وتوغلت. وقد ألف في ذلك -والحمد لله – مؤلفات تبين أول هذه البدعة، وأساسها ومكانتها من الشرع، وأنها لا أصل لها في شريعة الله.

مطالب مرتبط:

(۴۷۸) حکم دعا خواندن بعد از نماز فرض

دعا خواندن بعد از نماز فرض، بدعت است؛ زیرا پیامبر ﷺ این کار را انجام نداده است. انجام هر کاری به قصد عبادت الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ که رسول الله ﷺ آن را انجام نداده و به آن امر نکرده باشد و ثابت نشده باشد که از شریعت او است، بدعت است.

ادامه مطلب …

(۴۵۱) آیا مدح رسول الله ﷺ ثواب دارد و ترک آن، گناه است؟

مدح رسول الله ﷺ و برشمردن ویژگی‌های ستودنی و اخلاق برتر ایشان، امری پسندیده و مشروع است. اما خاص قرار دادن آن بدون دلیل شرعی به شب یا روز معین، بدعت است

ادامه مطلب …

(۴۷۱) حكم هدیه دادن به یکدیگر در مناسبت‌هایی مانند روز تولد

هدیه دادن به مناسبت جشن تولد یک فرد به مسلمان و نصرانی جایز نیست زیرا به معنای رضایت از آن اعتقاد و دین شرک‌آلود و کفرآمیز است و مسلمان با ارتکاب آن در معرض خطر بزرگی قرار می‌گیرد.

ادامه مطلب …

(۴۸۰) حکم خواندن فاتحه بعد از اذان برای پیامبر ﷺ

این‌که می‌گویند: (برای روح پیامبر ﷺ فاتحه بخوانید) بدعت  بسیار زشتی است که بعد از اذان نماز فجر و اذان هیچ نماز دیگری و بعد از نمازها و در هیچ جا و مکانی گفته نمی‌شود.

ادامه مطلب …

(۴۹۰) حقیقت وصیتی منتسب به رسول الله ﷺ

حقیقت این است که این خواب‌، بیش از صد سال است که پخش و نشر می‌شود و شيخ محمد رشيد رَحِمَهُ‌الله  نیز درباره‌اش سخن گفت و اثبات نمود که دروغ و باطل است.

ادامه مطلب …

(۴۴۳) زیان‌های بدعت برای امت اسلام

این قاعده را همواره همراه خودت داشته باش: هر کس الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ را با اعتقادی قلبی، سخنی که با زبان گفته می‌شود یا عملی که با بدن انجام می‌شود عبادت کند و آن را شریعت بداند، به او می‌گوییم: دچار بدعت شده‌ای و مبتدع هستی ...

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه