دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

۱۹ – شخصی که شیطان او را وسوسه می‌کند که: «چه کسی الله را خلق کرده است؟»

۱۹ – از ایشان در مورد شخصی سوال شد که شیطان به او وسوسه می‌کند که «چه کسی الله را خلق کرده است؟»، آیا این تاثیری بر او دارد؟

جواب دادند: این وسوسه تاثیری بر او ندارد و رسول الله صلی الله علیه وسلم خبر داده‌اند که شیطان نزد انسان آمده و به او می‌گوید چه کسی فلان چیز را خلق کرد؟ و چه کسی بهمان چیز را خلق نمود؟ تا جایی می‌رسد که می‌پرسد: چه کسی الله را خلق کرده است؟ رسول الله صلی الله علیه وسلم داروی شفابخش این بیماری را به ما معرفی کرده‌اند و آن این است که از شر شیطان به الله پناه برده و این وسوسه را پایان دهیم.

پس اگر چنین فکری در تو به وجود آمد، بگو: أعوذ بالله من الشیطان الرجیم، و به کلی از چنین فکری دست بکش، و این گونه، ان شاءالله چنین وسوسه‌ای از بین خواهد رفت.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

(19) وسئل أيضاً : عن شخص يوسوس إليه الشيطان بهذا السؤال : ” من خلق الله ؟ ” فهل يؤثر ذلك عليه ؟

فأجاب بقوله : هذا الوسواس لا يؤثر عليه وقد أخبر النبي، عليه الصلاة والسلام، أن الشيطان يأتي إلى الإنسان فيقول : : من خلق كذا ؟ من خلق كذا ؟ إلى أن يقول : : من خلق الله ؟ وأعلمنا رسول الله ﷺ بالدواء الناجع وهو أن نستعيذ بالله من الشيطان الرجيم وننتهي عن هذا .

فإن طرأ عليك هذا الشيء وخطر ببالك فقل : أعوذ بالله من الشيطان الرجيم وانته عنه وأعرض إعراضاً كلياً وسيزول بإذن الله .

مطالب مرتبط:

۲۰ – آیا بر کافر واجب است که اسلام را بپذیرد؟

بر هر کافری واجب است به دین اسلام گردن نهد. حتی اگر یهودی یا نصرانی باشد. زیرا الله تعالی در سوره‌ی اعراف می‌فرماید: «بگو ای مردم، من فرستاده‌ی الله به سوی همگی شما هستم. کسی که ملک آسمان‌ها و زمین متعلق به اوست. هیچ معبود – برحقی – جز او وجود ندارد، زنده می‌کند و می‌میراند. پس به الله و فرستاده‌ی امّی او که به الله و کلمات او ایمان دارد، ایمان آورده و از او پیروی کنید، شاید که هدایت شوید»

ادامه مطلب …

۱۳ – جمع بین حدیث جبریل عَلَيْهِ‌السَّلَام و حدیث عبدالقیس رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ در تعریف ایمان

شیخ ابن عثیمین رَحِمَهُ‌الله توضیح می‌دهد که با توجه به تفاوت در لفظ تعریف ایمان میان حدیث جبریل عَلَيْهِ‌السَّلَام و حدیث عبدالقیس رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ چگونه می‌توان بین این دو تعریف جمع کرد؟

ادامه مطلب …

۱۷ – آیا تقسیم‌بندی ایمان به این پنج قسم درست است: ایمان مطبوع، ایمان معصوم، ایمان مقبول، ایمان مردود و ایمان موقوف؟

آیا این تقسیم برای ایمان صحیح است: «ایمان مطبوع که ایمان ملائکه است، و ایمان معصوم که ایمان پیامبران است، و ایمان مقبول که ایمان مومنان است، و ایمان مردود که ایمان منافقان است، و ایمان موقوف که ایمان اهل بدعت است»؟

ادامه مطلب …

۱۴ – جمع بین حدیث تعریف ایمان و حدیث شعبه‌های ایمان

جمع بین دو حدیث که پیامبر ﷺ فرمودند: «ایمان این است که به الله و ملائکه‌اش و کتاب‌های آسمانی و پیامبرانش و روز قیامت و به خیر و شرِ قضا و قدر ایمان بیاوری»، و حدیث: «ایمان هفتاد و چند شعبه است...»

ادامه مطلب …

۱۱ – تعریف اسلام و فرق بین اسلام و ایمان

اسلام یعنی چه؟ تعریف اسلام چیست و آیا با ایمان تفاوت دارد؟ تفاوت بین اسلام و ایمان چیست؟

ادامه مطلب …

۱۵ – حدیث بازگشت ایمان به مدینه

در حدیثی، رسول الله ﷺ می‌فرمایند: «یقینا ایمان به مدینه باز گشته و در آن جمع می‌شود، چنان که مار به خانه‌اش باز می‌گردد». منظور رسول الله ﷺ از این حدیث چیست؟

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه