دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

۱۶ – آیا مردی که همیشه به مسجد می‌رود، گواهی به ایمانش داده می‌شود؟

۱۶ – از شیخ رحمه الله سوال شد: آیا چنان که در حدیث آمده است، مردی که همیشه به مسجد می‌رود، گواهی به ایمانش داده می‌شود؟

جواب دادند: بله، شکی نیست که هر کس برای نمازها در مسجد حاضر می‌شود، و حضورش در مسجد فقط برای ادای نمازهاست، این دلیل بر ایمان اوست. زیرا چیزی جز ایمان به الله عزوجل باعث نشده که او از خانه‌اش خارج شده و با پای پیاده تا مسجد برود. اما سخن شخص سائل که گفته «چنان که در حدیث آمده است»، اشاره به حدیثی است که از رسول الله صلی الله علیه وسلم نقل شده است که فرمود: «وقتی که مردی را دیدید که عادت به رفتن به مساجد دارد، برای او گواهی به ایمان دهید». اما این حدیث ضعیف است و صحت آن از رسول الله صلی الله علیه وسلم ثابت نیست.

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

( 16 ) وسئل فضيلته : هل يشهد للرجل بالإيمان بمجرد اعتياده المساجد كما جاء في الحديث؟

فأجاب بقوله : نعم لا شك أن الذي يحضر الصلوات في المساجد، حضوره لذلك، دليل على إيمانه، لأنه ما حمله على أن يخرج من بيته ويتكلف المشي إلى المسجد إلا الإيمان بالله عَزَّوَجَلَّ .

وأما قول السائل : ” كما جاء في الحديث ” فهو يشير إلى ما يروى عن النبي ﷺ : ” إذا رأيتم الرجل يعتاد المساجد فاشهدوا له بالإيمان ” . ولكن هذا الحديث ضعيف لا يصح عن النبي ﷺ.

مطالب مرتبط:

۱۴ – جمع بین حدیث تعریف ایمان و حدیث شعبه‌های ایمان

جمع بین دو حدیث که پیامبر ﷺ فرمودند: «ایمان این است که به الله و ملائکه‌اش و کتاب‌های آسمانی و پیامبرانش و روز قیامت و به خیر و شرِ قضا و قدر ایمان بیاوری»، و حدیث: «ایمان هفتاد و چند شعبه است...»

ادامه مطلب …

۱۱ – تعریف اسلام و فرق بین اسلام و ایمان

اسلام یعنی چه؟ تعریف اسلام چیست و آیا با ایمان تفاوت دارد؟ تفاوت بین اسلام و ایمان چیست؟

ادامه مطلب …

۱۳ – جمع بین حدیث جبریل عَلَيْهِ‌السَّلَام و حدیث عبدالقیس رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ در تعریف ایمان

شیخ ابن عثیمین رَحِمَهُ‌الله توضیح می‌دهد که با توجه به تفاوت در لفظ تعریف ایمان میان حدیث جبریل عَلَيْهِ‌السَّلَام و حدیث عبدالقیس رَضِيَ‌اللهُ‌عَنْهُ چگونه می‌توان بین این دو تعریف جمع کرد؟

ادامه مطلب …

۲۰ – آیا بر کافر واجب است که اسلام را بپذیرد؟

بر هر کافری واجب است به دین اسلام گردن نهد. حتی اگر یهودی یا نصرانی باشد. زیرا الله تعالی در سوره‌ی اعراف می‌فرماید: «بگو ای مردم، من فرستاده‌ی الله به سوی همگی شما هستم. کسی که ملک آسمان‌ها و زمین متعلق به اوست. هیچ معبود – برحقی – جز او وجود ندارد، زنده می‌کند و می‌میراند. پس به الله و فرستاده‌ی امّی او که به الله و کلمات او ایمان دارد، ایمان آورده و از او پیروی کنید، شاید که هدایت شوید»

ادامه مطلب …

۱۲ – تعریف ایمان نزد اهل سنت و جماعت چیست؟ آیا ایمان کم و زیاد می‌شود؟

ایمان در نزد اهل سنت به چه معناست؟ تعریف ایمان در نزد اهل سنت و جماعت چیست و آیا ایمان در شخص مومن کم و زیاد می‌شود؟

ادامه مطلب …

۲۱ – جمع بین احادیثی در رابطه با بدایت خلق

جمع بین این احادیث چگونه است؟ : «الله بود، و هیچ چیزی قبل از او وجود نداشت، و عرش او بر آب بود، و با دست خود همه چیز را نوشت، سپس آسمان‌ها و زمین را خلق کرد»، و در مسند امام احمد از لقیط بن صبره روایت شده که: گفتم یا رسول الله، پروردگارمان قبل از اینکه مخلوقات را خلق کند، کجا بود؟ فرمود: «در ابری رقیق بود»، و حدیث: «اولین چیزی که الله خلق کرد، قلم بود». ظاهر این احادیث با یکدیگر در این مسئله که کدام یک از مخلوقات، اول خلقت شده‌اند، تعارض دارد، و همچنین در جایی آمده است که اولین مخلوق، محمد صلی الله علیه وسلم بوده است.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه