دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۴۶۵) بدعت مولودی چه زمانی پدید آمد؟

(۴۶۵) سوال: بدعت مولودی و برپا کردن جشن تولد رسول الله ﷺ چه زمانی پدید آمد؟

جواب:

سه قرن زرین گذشت و کسی این بدعت را انجام نداد، سپس در قرن چهارم پدید آمد و در قرن هفتم رواج یافت. الحمدلله تألیفاتی به تحریر در آمده که بیان‌گر چگونگی آغاز این بدعت و جایگاه آن در شریعت است و این که هرگز هیچ پایه و اساسی در شریعت الله سُبْحَانَهُ‌وَتَعَالَىٰ ندارد.

***


این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: متى ظهرت بدعة المولد؟

فأجاب رحمه الله تعالى: مضت الثلاثة القرون المفضلة ولم يقمها أحد، وفي القرن الرابع وجدت وفي القرن السابع كثرت وانتشرت وتوغلت. وقد ألف في ذلك -والحمد لله – مؤلفات تبين أول هذه البدعة، وأساسها ومكانتها من الشرع، وأنها لا أصل لها في شريعة الله.

مطالب مرتبط:

(۴۸۰) حکم خواندن فاتحه بعد از اذان برای پیامبر ﷺ

این‌که می‌گویند: (برای روح پیامبر ﷺ فاتحه بخوانید) بدعت  بسیار زشتی است که بعد از اذان نماز فجر و اذان هیچ نماز دیگری و بعد از نمازها و در هیچ جا و مکانی گفته نمی‌شود.

ادامه مطلب …

(۴۵۵) حکم مدح رسول الله ﷺ در شب دوشنبه و شب جمعه

این‌ها به ازای آن چه هر شب جمعه و شب دوشنبه انجام می‌دهند، بدعت‌گزار و گمراه هستند؛ زیرا این کار بسیار زشت و ناپسند است که صحابه و تابعین که از آنان به خوبی پیروی نموده‌اند هرگز چنان نکرده‌اند.

ادامه مطلب …

(۴۹۰) حقیقت وصیتی منتسب به رسول الله ﷺ

حقیقت این است که این خواب‌، بیش از صد سال است که پخش و نشر می‌شود و شيخ محمد رشيد رَحِمَهُ‌الله  نیز درباره‌اش سخن گفت و اثبات نمود که دروغ و باطل است.

ادامه مطلب …

(۴۴۹) حکم ذكر و یاد رسول الله ﷺ به صورت دسته‌جمعی در روزهای معین

اگر انسان به سنت اکتفا کند وی را از چیزهای دیگر بی‌نیاز می‌کند و خیر و خوبی بسیاری را برایش به ارمغان می‌آورد....

ادامه مطلب …

(۴۶۶) جشن مولودی اگر با ادعای محبت رسول الله ﷺ باشد، چه حکمی دارد؟

هر کس رسول الله ﷺ  را دوست دارد، باید از سنت وی پیروی نماید و کسی ‌که رسول الله ﷺ را دوست دارد، نباید چیزی در دین وی بدعت‌گزاری و نوآوری کند که از دین وی نیست.

ادامه مطلب …

(۴۸۳) حکم قرار دادن هلال روی مناره‌ها و گلدسته‌ها

صب هلال روی مناره‌ها، در بیشتر مناطق کشور، کاری جدید است. همچنین گفته شده است: برخی مسلمانان که از دیگران در قرار دادن چیزی بر معابد خود، تقلید کرده‌اند، هلال را در مقابل صلیب نصاری قرار داده‌اند؛ بنابراین نصب هلال روی مناره‌ها به خاطر این شبهه و برای جلو گیری از هدر دادن مال و وقت، جایز نیست.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه