دوشنبه 22 جمادی‌الثانی 1446
۳ دی ۱۴۰۳
23 دسامبر 2024

(۱۱۵۸) حرکت دادن انگشت اشاره در تشهد

(۱۱۵۸) سوال: آیا درست است که پیامبرﷺ در مورد حرکت دادن انگشت و اشاره کردن با آن در تشهد فرموده‌اند: «این کار بر شیطان از کوبیدن آهن سنگین‌تر است»؟[۱]

جواب:

بله. چنین حدیثی وجود دارد. اما الان برای حکم کردن بر صحت یا ضعف سند آن حضور ذهن ندارم. اما شکی نیست که حرکت دادن انگشت در نماز – در نشستن بین دو سجده و در تشهد اول و دوم – مشروع و از رسول اللهﷺ ثابت است.

***


[۱] مسند احمد: (ج۲، ص۱۹، حدیث شماره ۶۰۰۰).

این صفحه را به اشتراک بگذارید

مشاهده‌ی اصل متن عربی

يقول السائل: هل ورد أن الرسول صلى الله عليه وسلم قال في تحريك الأصبع في التشهد والإشارة به: «إنه أشد على الشيطان من وقع الحديد»؟

فأجاب – رحمه الله تعالى-: نعم ورد هذا ولكنني لا يحضرني الآن الحكم على سَنَدِه بصحة ولا ضعف، إنها لا شك أن تحريك الأصبع في الصلاة – في الجلوس بين السجدتين، وفي التشهدين الأول والثاني- أنه من الأمور المشروعة التي جاءت عن رسول الله صلى الله عليه وسلم.

مطالب مرتبط:

(۱۱۹۵) نماز خواندن با عمامه یا بدون آن

حدیثی که در سوال آمد، مکذوب و موضوع است و عمامه گذاشتن در نماز فضیلتی ندارد. بلکه بستگی به عرف و عادات و تقالید مردم آن منطقه دارد

ادامه مطلب …

(۱۱۱۷) حدیث «من سنّ فی الإسلام سنة حسنة»

منظور از سنت در این حدیث، سنتِ عمل و فعل است، نه سنت تشریع. زیرا تشریع مختص الله و رسول است و کسی حق ندارد چیزی وارد دین کند

ادامه مطلب …

(۱۱۱۳) معنی بشارت زودهنگام مومن که در حدیث آمده

کی دیگر از بشارت‌های زودتر از موعد برای مومن، این است که خودش یا دیگران خواب‌های خوب برای او ببینند. این یکی دیگر از بشارتهای مومن است

ادامه مطلب …

(۱۱۷۷) حدیث نماز خواندن هنگام خروج و دخول

این حدیث صحیح نیست و به آن عمل نمی‌شود. ولی انسان دستور دارد که وقتی وارد خانه‌اش شد، همان اولی که وارد می‌شود، مسواک بزند.

ادامه مطلب …

(۱۱۳۶) چگونه دنیا زندان مومن و بهشت کافر است؟

دنیا برای مومن زندان است چون در آخرت نعمتهای بهتری در انتظار اوست. برای کافر مثل جهنم است زیرا در آخرت عذاب بزرگی انتظارش را می‌کشد.

ادامه مطلب …

(۱۱۷۴) حکم تنهایی مسافرت کردن

نهی شده که انسان به تنهایی سفر کند؛ چون انسان در سفر در معرض خطر و حادثه است. ممکن است به او حمله شود و کسی نباشد به او کمک کند.

ادامه مطلب …

کُتُب سِتّة:  شش کتاب اصلی احادیث اهل سنت و جماعت:

صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابو داود
جامع ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه